top of page

Tor taipui rankkareilla - PSS voittoonPerjantai-iltana nähtiin Loviisan liikuntahallissa huikea Itä-Uudenmaan Derby, kun Loviisan Torin miesten edustusjoukkue kohtasi lähes kuuden vuoden tauon jälkeen kotiluolassaan Porvoon Salibandyseuran. Panosta ottelussa riitti, sillä pelin varsinaisella peliajalla voittava joukkue nousisi Suomisarjan kärkeen.


Loviisa aloitti ottelun vahvasti ollen ensimmäiset viisi minuuttia tukevasti kuskin paikalla. Ajassa 6:11 Tatu Könönen ampuu, pallo reboundina maalin eteen, mistä Könösen ja Forsmanin sentterinä pelannut Nicolas Malmberg tekee Torille 1-0. PSS:n seuraava vaihto on sähäkkä, mutta Tor kesti paineen. 12 minuutin kohdalla PSS pelasi pallon Loviisan maalille, mutta Henri Haapaniemi hoiti tilanteen.


Peli on tarkkaa puolin ja toisin. Reilu vartin pelin jälkeen Miro Anttila ui keskelle ja syöttää laitaan, mistä hyökkääjä pääsee läpi ja tasoittaa pelin 1-1:een. Loviisa painaa päälle ja PSS hakee nopeilla avauksilla vastaiskuja. Avauserässä ei enempää maaleja nähdä ja tasaisen erän jälkeen taululla lukemat 1-1.


Toisen erän Tor pääsee aloittamaan ylivoimalla, kun PSS pelaaja otti rangaistuksen avauserän viimeisellä sekunnilla. Ylivoimallakin paikat ovat kortilla. Jere Jokinen pääsee kaksi kertaa ampumaan, mutta toinen ohi ja toisen maalivahti torjui. Loviisalla on paikkansa, mutta viimeistely ei aivan riitä. Omassa päässä Henri Haapaniemi pelaa hyvin ja torjuu välillä maskillaankin.


Andy syöttää, Jim maalaa

Pyry Forsman kääntää peliä, jolloin PSS:n pelaaja turvautuu taklaamiseen ja saa kakkosen. Nyt Loviisa hyödyntää yv:n, kun maalin takana peliä rakentava Andy Hietala löytää Jim Lill-Smedsin, joka sivaltaa 2-1.


Seuraa Torin vahvat vaihdot, joissa Loviisalla loistopaikat pariinkin osumaan, mutta PSS:n veska torjuu. Pieni virhe antaa PSS:lle vuorostaan sauman ja sen porvoolaiset hyödyntävät ja peli 2-2. Toisessa erässä Loviisa pääsee vielä kerran kokeilemaan ylivoimalla, mutta tuloksetta. Päätöserään tilanteessa 2-2.


Kolmannen erän ensi minuuteilla Pyry Forsman, Nicolas Malmberg ja Tatu Könönen saavat paikkoja rakennettua, mutta hiukan jää uupumaan, jotta verkko soisi. PSS sen sijaan ampuu Loviisan maalille päin ja luutii irtopallon sisään ja PSS johtoon 2-3. Loviisa ei hätkähdä vaan heti seuraavassa vaihdossa Jonas "Hölö" Hällfors vetää vanhalla kunnon kantilla yläkulmaan ja peli tasan 3-3.

Tatu Könönen iskee Loviisan tasoihin Oscar Arnkilin syötöstä

PSS pääsee ylivoimalle ja juuri kun Loviisa on tulossa täysilukuiseksi, siirtyvät vieraat jälleen johtoon ja peli 3-4. Ajassa 48:30 on PSS:llä loistopaikka siirtyä jo kahden maalin johtoon, mutta avopaikasta veto ohi. Peli eteni tasaisena ja rangaistuksia jaettiin puolin ja toisin. Tasavajaalla ehdittiin pelata vain kolme sekuntia, kun Tatu Könönen ampuu Oscar Arnkilin syötöstä ja lukemat 4-4.


Loviisa pääsi ylivoimalle, kun ottelua oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia. Ylivoimaan haettiin juonta aikalisälläkin, mutta vaikka Tor rakensi lukuisia hyviä paikkoja, ei pallo maaliin löytänyt. Ottelussa mentiin jatkoajalle.


Jatkoajan viimeiset kolme minuuttia Loviisa pelasi 5 vs 4 ja 5 vs 3 alivoimalla, kun tuomariston käsi nousi kahdesti. Loviisa taisteli komeasti ja lopulta voittaja ratkaistiin voittolaukauskilpailulla. Siinä PSS oli parempi maalein 2-3 ja näin kaksi pinnaa Porvooseen ja pinna Loviisalle.


Päävalmentaja Pekka Palomäki:

- Paikalliskamppailun arvoinen sählypeli! Kaksi hyvää joukkuetta otti yhteen ja paikkoja ratkaista oli riittämiin, mutta ei uponnut. Pallottomana pelattiin ehkä hivenen yli, mutta tästä otamme varmasti opiksi, analysoi Pekka Palomäki


PSS paras pelaaja #10 Toni Eriksson

Tor paras pelaaja #27 Tatu Könönen

Tor nälkäisin pelaaja #9 Jim Lill-Smeds


TOR - PSS 4-5 VL (1-1)(1-1)(2-2)(0-0) Voittolaukauskilpailu 2-3

Torjunnat 23-29Ottelukuvat Jarkko Jyrkkämäki

Teksti Petri Vauhkonen


留言


TOR-1909-LOGO.png
bottom of page