top of page

Tor vei trillerin nollapelillä


Perjantai-iltana Loviisan liikuntahallissa nähtiin kova ja tasainen taistelu, kun SB Heinola oli saapunut Loviisan Torin vieraaksi. Vieraat olivat hyvällä jalalla liikkeellä eikä mitään saatu ilmaiseksi.


Heti kolmannella minuutilla löysi namupassi Tatu Könösen, joka nousi maalille ja ampui, mutta Heinolan maalivahti kiepsahti selän kautta ympäri ja torjui jalallaan. Ajassa 6:30 pallo kiersi hyökkäyspään kulmasta kulmaan ja edelleen vasempaan laitaan Niklas Niiraselle, joka ampui hyvän vedon aavistuksen ohi.


SB Heinolan kova työnteko tuotti tulosta eikä Loviisa päässyt paikoille. Andy Hietalan ketju laitoina Jonas Hällfors ja Luca Rilla sekä pakkeina Niklas Niiranen ja Jere Jokinen saivat ajoittain tilaa ja aikaa aikaiseksi, mutta ei kunnon paikkoja heillekään. Tasainen erä päättyi maalittomana, vaikka Heinolalla yksi tolppakin.


Toisen erän alkuun SB Heinola iski kahdesti vaarallisesti vastaan, mutta Loviisan maali varjeltui. Loviisa pääsi kokeilemaan ylivoimalla, mutta paria maalipaikkaa ei kyetty hyödyntämään

#9 Jim Lill-Smeds tekii, #27 Tatu Könönen syötti

Ottelun lähestyessä puolta väliä nousivat Tatu Könönen ja Jim Lill-Smeds vastahyökkäykseen. Tatu syötti Jimille, joka antoi takaisin, Tatu uudelleen Jimille ja nyt Jim piiskasi pallon sisään ja Loviisa 1-0 johtoon.


SB Heinola pääsi kokeilemaan ylivoimalla ja pelasikin vahvan yv:een. Vain Henri Haapaniemi ja hyvä onni pitivät Torin maalin puhtaana. Toisen erän lopulla Heinolalla pitkä ja hyvä hyökkäys, mutta lopulta Nicolas Malmberg pääsee katkoon ja on karata läpi. SB Heinola lyö mailaan ja Tor pääsee ylivoimalle, mutta ei maalia. Päätöserään kutkuttavan jännittävässä maalin johdossa.


Kolmannessa erässä Loviisa pelasi pitkiä hyökkäyksiä. Matias Palm kilautti yläputkeen ja 1-0 säilyi. Ajassa 53:40 SB Heinolan hyökkääjä pääsi kaksin Torin Haapaniemen kanssa, joka hoiti tilanteen jaloillaan. Loviisa pitää palloa, Heinola kyttää tasoituspaikkaa. Ajassa 58:41 vieraille aikalisä, mikä ei juuri muuta pelin luonnetta. Aivan viime sekunneilla SB Heinolalle avautuu loistava paikka tasoitukseen, mutta jälleen maalivahti Henri Haapaniemi vie pidemmän korren. Kaksi sekuntia ennen loppua Luca Rilla ampuu loppulukemat 2-0 tyhjään maaliin.


Päävalmentaja Pekka Palomäki:

- Erikoinen peli minkä lukematkin kertovat. Henri Haapaniemen panos tänään merkittävä, kuten nolla vastustajan taulussa kertookin.

- Vähän huolellisuutta uupui hyökkäyspäässä. Sinnepäin kun ei oikein tahdo pallollisessa tai irtopalloissa riittää. Pelin lopun pelaaminen oli joukkueelta järkevää ja hatunnoston arvoista. Kaiken kaikkiaan tämäkin oli hyvä kokemus jatkoa ajatellen, summasi mietteensä Pekka Palomäki


Kolme pinnaa jäivät Loviisaan ja Tor Suomisarjan C-lohkon kärkeen.


SB Heinola paras pelaaja #96 Eemeli Björninen

Loviisan Tor paras pelaaja #23 mv Henri Haapaniemi

Loviisan Tor nälkäisin pelaaja #9 Jim Lill-Smeds


Tor - SB Heinola 2-0 (0-0)(1-0)(1-0)

Torjunnat 19-11

Jim Lill-Smeds 1+0

Luca Rilla 1+0

Tatu Könönen 0+1

Andreas Hietala 0+1


Teksti Petri Vauhkonen

Kuvat Jarkko Jyrkkämäki

Comments


TOR-1909-LOGO.png
bottom of page