top of page

Tor aloitti Suomisarjan voitolla


Loviisan Torin miesten edustusjoukkue käynnisti tällä kaudella perustetun Suomisarjan vierasvoitolla, kun joukkue haki pisteet viime lauantaina Lehmo Balls -96:lta Kontiolahdelta.


Loviisan Tor tuli otteluun vahvasti ja istahti saman tien kuskin paikalle. Ajassa 6:11 sivalsi joukkueen kapteeni Conny Lindblom tarkan rannelaukauksen sisään ja Tor johtoon 0-1. Syötön osumaan antoi Valtteri Niemelä. Erä jatkui loviisalaisten otteessa, mutta maaleja saatiin odottaa reilu kymmenen minuuttia, kunnes Luca Rilla sai namupassin takatolpalle, mistä mies ampui lukemiksi 0-2. Puoli minuuttia ennen erätaukoa Luca Rilla riisti pallon, nousi maalille ja iski etukulmasta sisään. Avauserä Torille maalein 0-3.


Päävalmentaja Pekka Palomäki oli tyytyväinen avauserään.

- Olen erittäin tyytyväinen pelin starttiin. Kauden ensimmäinen peli ja pitkä pelimatka voivat olla hyvinkin vaikea yhdistelmä, mutta nyt lähti komeasti käyntiin.


Jos oli ensimmäinen erä Torilta vahva niin toinen oli hankalampi. LeBa-96 nosti tasoaan ja haastoi Toria kunnolla. Torjuntoja kertyi kummallekin maalivahdille selvästi avauserää enemmän. Molemmille joukkueille tuomittiin erässä yksi 2 minuuttinen estämisestä, mutta erikoistilanteista huolimatta ei maaleja nähty. Päätöserään mentiin Loviisan johtaessa edelleen 0-3.

Pekka Palomäki:

- Toinen erä oli meille hankala ja toki kaverikin paransi paljon. Vaikka väliin ehkä olimme vähän köysissä, niin peli pysyi kuitenkin kontrollissa. Löysimme keinomme, puolustuspeli oli vahvaa ja päälle erinomainen maalivahtipeli, summasi Pekka Palomäki.


Päätöserässä LeBa otti heti avausminuutilla kakkosen, minkä Tor hyödynsi. Ylivoimalla pallon piiskasi takatolpilta tyhjiin Jonas Hällfors Matias Palmin syötöstä. Pelin edetessä Loviisan Tor paransi pallollista peliään toisesta erästä ja otti hivenen menettänyttä hallintaansa takaisin.


LeBa painoi päälle ja kova tekeminen johti kahteen rangaistukseen, mutta kumpaistakaan ei Loviisa saanut hyödynnettyä. Ajassa 54:12 Tor vuorostaan otti kakkosen. LeBa tarttui momentumiinsa, otti aikalisän ja jatkoi ilman maalivahtia pelaten 6 vs 4. Tor kuitenkin puolusti alivoiman upeasti, mutta hetki täysilukuiseksi tulemisen jälkeen LeBa vihdoin onnistui ja peli 1-4.

Kotijoukkue haki kavennusta ilman maalivahtia, jolloin Jonathan Flinckiltä erinomainen riisto ja taululle loppulukemat 1-5. Flinckin maaliin syöttöpiste Arttu Vuorelalle. Yksi Loviisan voiton kulmakivistä oli maalivahti Henri Haapaniemi, jolle kertyi yksi torjunta vastustajaa enemmän.


Päävalmentaja Pekka Palomäki oli tyytyväinen

- Hyvä esitys kaikkinensa. Puolustuspeli oli erinomaista ja tolppien välissä Haapaniemi vakuuttava. Tästä on hyvä jatkaa kotiavaukseen, päättää Pekka Palomäki.


Loviisan Torin Suomisarjan ensimmäinen kotiottelu pelataan ensi perjantaina 9.10. Vastaansa Tor saa Sudet Salibandyn Kouvolasta, jonka riveissä pelaa useampikin loviisalaisille salibandyfaneille tuttu pelaaja. Ottelu Tor - Sudet SB alkaa klo 18:30


Kuva Lehmo Balls -96

Teksti Petri Vauhkonen

Comments


TOR-1909-LOGO.png
bottom of page