top of page

Tor kaatoi Sudet kotiluolassaan


Loviisan Torin miesten edustusjoukkue kohtasi kotiluolassaan viime perjantai-iltana Suomisarjan ottelussa Sudet Salibandyn Kouvolasta. Kummallakin joukkueella oli Suomisarjan avausottelusta voitto alla, joten ottelusta odotettiin jännittävää.


Susien paidassa pelasi useampia ex-Torilaisia kuten Petri Pöntinen, Elmo Lavonen, Lauri Turunen ja Joni Kelloniitty. Vastaavasti Torin paidassa susitaustaisia olivat Matias Palm, Luca Rilla ja maalivahti Henri Haapaniemi. Katsojat loivat halliin upean tunnelman ja koronaohjeistukset oli hienosti sisäistetty.


Loviisan Tor aloitti ottelun kovalla sykkeellä. Paine Sudet SB:n kenttäpäädyssä oli jatkuvaa. Paineistus tuotti tulosta ja ajassa 5:34 iski Luca Rilla harhasyöttöön, nousi maalille ja ampui Torin 1-0 johtoon. Reilun minuutin välein numerot taululla vaihtuivat. Ensin 2-0 teki Oscar Arnkil 2-0 Arttu Vuorelan syötöstä ja sitten Pyry Forsman 3-0 Conny Lindblomin syötöstä.


Sudet pääsi kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla ja maali nähtiinkin, mutta siitä vastasi Tor ja Pyry Forsman (Tatu Könönen) ja peli 4-0. Sudet kavensi ylivoiman aikana Petri Pöntisen maalilla. Syöttöpiste Elmo Lavoselle. Ajassa14:45 Oscar Arnkil (Arttu Vuorela) teki 5-1 ja kun Jarkko Aallonen (Jonas Hällfors) ampui 10 sekuntia edellisestä jo 6-1, otti Sudet SB aikalisän. Aikalisän jälkeen ensimmäisesä erässä ei enää tilastomerkintöjä nähty.


Toinen erä oli maalien valossa ensimmäistä tasaisempi, vaikka Torin kontrollissa mentiinkin. Erän ainokaisesta vastasi hattutempun täydentänyt Pyry Forsman (Matias Palm) ja päätöserään lukemissa 7-1.


Kolmannessa erässä Torin Tatu Könönen pääsi kokeilemaan maalintekoa rangaistuslaukauksella, mutta pallo ei löytänyt maaliin. Erästä muodostui rikkonainen ja rangaistuksia jaettiin taajaan. Ajassa 47:32 kavensi Sudet SB lukemiksi 7-2. Maalintekijänä Lauri Turunen Petri Pöntisen syötöstä. Heti aloituksesta Sudet iski ja vain neljä sekuntia ehti kulua ja lukemat 7-3. Torin vastuuvalmentaja Pekka Palomäki otti aikalisän katkaistakseen Susien momentumia.


Aikalisä auttoi ja Tor istahti jälleen kuskin paikalle. Jonas Hällfors huudatti katsomoa tehden 8-3 ylivoimalla Jere Jokisen syötöstä. Loppulukemat 9-3 sivalsi Tatu Könönen, jolla oli ollut pelissä lukuisia maalipaikkoja. Syötön tarjoili Pyry Forsman.


Ottelun parhaina palkittiin Loviisan Torista Jere Jokinen ja Sudet SB:stä Petri Pöntinen.


Päävalmentaja Pekka Palomäki:

- Ensimmäisessä erässä viimeistely onnistui varsin hyvin. Jos koko ottelua katsoo niin myös puolustuspelaaminen oli ihan hyvällä mallilla. Päätöserän 5 vs 3 alivoimassa oli hienoa katsoa kuinka jätkät laittoivat itseään likoon. Tämän päälle on hyvä lähteä rakentamaan, arvioi lehdistötilaisuudessa Pekka Palomäki.


Torstaina 15.10 Loviisan Tor kohtaa Suomen Cupin pelissä kotikentällään klo 18.30 HIFK:n, jonka riveissä pelaa entisiä huippupelaajia maailmanmestaria myöten.

- Jos Sudet pelissä puhuttiin Torin kokemusedusta, niin HIFK:iä vastaan taitaa olla toisinpäin. Hieno matsi tulossa! hymyilee Pekka Palomäki.


Torin parhaana palkittii Jere Jokinen


Ottelun tilastot

Tor-Sudet SB 9-3 (6-1)(1-0)(2-2) torjunnat 15-22

Pyry Forsman 3+1

Oscar Arnkil 2+0

Jonas Hällfors 1+1

Tatu Könönen 1+1

Arttu Vuorela 0+2

Jarkko Aallonen 1+0

Luca Rilla 1+0

Matias Palm 0+1

Conny Lindblom 0+1

Jere Jokinen 0+1

Henri Haapaniemi (mv)


Kuva Loviisan Tor

Teksti Petri Vauhkonen

Comments


TOR-1909-LOGO.png
bottom of page