top of page

Tor nousee voittoon

Loviisan Torin Suomisarja jatkui 24.10 lauantaina kotiottelulla Kosken Dynamoa vastaan.


Ottelun aluksi joukkueet ryhmittyivät kentälle ja vietettiin hiljainen hetki kunnioittaen toimittaja Yngve Blomfeltin muistoa.


Itse ottelussa Kosken Dynamo pisti Loviisan Torin koville loviisalaisten kotiluolassa. Ottelua oli mennyt reilu neljä minuuttia, kun vapaalyönti tilanteessa oli paraatipaikalle unohdettu Kosken Dynamon pelaaja, joka tälläsi suoraan syötöstä 0-1.


Loviisan Torin hyökkäykset kilpistyvät tiiviiseen Dynamo pakkaan tai sitten hyökkääjät löytävät itsensä möyrimästä kulmissa tai päädyssä. Painiotteluissa Kosken Dynamo oli vahva ja Torille ei maalipaikkoja juuri auennut.


Erän edetessä paine kasvaa ja kaikki kolme Torin kenttää alkaa saada myös tekopaikkoja. Kosken Dynamo ottaa kaksi minuuttisen, minkä Tor hyödyntää heti. Niklas Niiranen syöttää ja Jere Jokinen niittaa pallon sisään ja peli 1-1. Kosken Dynamo tekee kuitenkin 1-2 loviisalaisten harhasyötöstä ja näissä lukemissa pukukoppiin.


Toisen erän alkuun Torilla hyviä paikkoja. Ensin Luca Rilla on iskeä osuman maalin kulmalta ja kohta Stefan Brusas ampuu vasemmasta laidasta, mutta Kosken Dynamon maalivahti torjuu olkapäällään. Hyvä startti erään, mutta kohta saatiin kylmää suihkua, kun Kosken Dynamon kaukoveto uppoaa ja peli 1-3.


Tor nostaa karvausta ja Kosken Dynamo on helisemässä. Niklas Niiranen kilauttaa tolppaan ja Pyry Forsmanin veto on pomppia sisään. Tatu Könönen ampuu Matias Palmin syötöstä keskeltä, mutta veska torjuu jalallaan. Loviisa pääsee ylivoimallekin, mutta hyvää pyöritystä ei osumalla palkita. Toisen erän torjunnat menevät Tor 1, Kosken Dynamo 11, mutta maalit vieraille 0-1 ja kolmanteen kahden maalin takaa-ajoasemassa.


Päätöserään Tor tiivistää. Ykkösen muodostavat Lill-Smeds - Forsman - Könönen pakkeinaan Palm ja Jokinen. Kakkosessa Orava-Lindblom-Rilla ja alakerrassa Niiranen-Aallonen. Loviisa hyökyy päälle ja Kosken Dynamo ottaa rangaistuksen. YV hyödynnetään ja jälleen on syöttäjänä Niklas Niiranen ja tällä kertaa Tatu Könönen iskee 2-3.


Kaksi minuuttia edellisestä ja Niko Orava ujuttaa veskan alta tasoituksen 3-3 Conny Lindblomin syötöstä. Vieraat onnistuvat siirtymään johtoon, mutta Tor nousee uudelleen tasoihin. Luca Rilla maalaa ja Niko Orava syöttää. Ottelun voittomaalin ampuu vain reilu minuutti ennen loppua Tatu Könönen. Pyry Forsman syöttää ja Tatu vetää kääntölaukauksen keskeltä yläkulmaan ja halli ulvoo. Viime sekunnilla Conny Lindblom upottaa tyhjiin Niklas Niirasen syötöstä ja voitto Loviisaan lukemin 6-4.


Päävalmentaja Pekka Palomäki:

- Kosken Dynamo pelasi hyvin omilla vahvuuksillaan. Menimme mukaan heidän peliinsä ja hyökkäykset valuivat kulmiin ja päätyyn. Toinen erä oli vahvasti meidän, vaikka maaleja ei syntynytkään. Kolmannessa ryhtiliike ja varsin nopeasti tultiin tasoihin ja lopulta ohi.

- Tämä oli toinen hyvin samanhenkinen peli, missä päästämme vastustajaa karkuun. Siihen on rohdot etsittävä. Nyt meillä pelitaukoa ja otetaan vähän kropalle ja pääkopalle lepoa. Keskiviikkona joukkue suuntaa karting-radalle selvittämään kuka on jengin rattimies, kertoo Pekka Palomäki hymyillen.

Niklas Niiranen 0+3

Tor paras pelaaja Tatu Könönen

Tor nälkäisin pelaaja Niko Orava


Tor-Kosken Dynamo 6-4 (1-2)(0-1)(5-1)

Niklas Niiranen 0+3

Tatu Könönen 2+0

Conny Lindblom 1+1

Niko Orava 1+1

Jere Jokinen 1+0

Luca Rilla 1+0

Pyry Forsman 0+1

Henri Haapaniemi (mv) 11 torjuntaaKuva Loviisan Tor

Teksti Petri Vauhkonen


Comments


TOR-1909-LOGO.png
bottom of page