top of page

Tor vaikeamman kautta voittoon

Loviisan Tor pelasi Suomisarjan viidennen ottelunsa lauantaina Jyväskylässä Happee Steamersin vieraana. Kotijoukkue antoi tiukan vastuksen ja ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla.  


Ottelun avauserä eteni Torin otteessa, joskin avausosumaa saatiin odottaa yli erän puolen välin. Tuolloin ajassa 12:46 Arttu Vuorelan syötöstä ampui Niilo Mantila Loviisan 0-1 johtoon.  Minuutti edellisestä ja Jim Lill-Smeds sivalsi lukemiksi 0-2. Passin osumaan jakeli Matias Palm. Happee Steamers kavensi ja erätauolle Loviisan maalin johdossa 1-2.


Toisen erän kolmannella minuutilla Niilo Mantila onnistui toistamiseen. Syötön antoi pitkästä aikaa pelissä nähty Tor-ikoni Andy Hietala. Steamers ei kuitenkaan höllännyt vaan teki kavennuksen puolitoista minuuttia Loviisan maalin jälkeen ja kun ottelu ylitti puolen välin, ampui Steamers pelin tasoihin. Jim Lill-Smeds nosti Torin uudelleen johtoon toisella maalillaan Pyry Forsmanin syötöstä ja päätöserään Loviisan johtaessa 3-4. Toinen erä oli Torin ja maalipaikkoja piisasi, mutta maalit erässä tasan 2-2 ja kolmanteen Loviisan maalin johdossa.


Päätöserässä Steamers nousi tasoihin ja siirtyi ajassa 48:02 ensimmäisen kerran ottelussa johtoon ylivoimalla. Loviisa haki aikalisästä uutta juonta tekemiseen ja vaikka tilanteita riitti molemmissa päädyissä, pysyi taululla lukemat 5-4. Kun ottelua oli jäljellä enää vajaa kaksi minuuttia, otti Tor maalivahdin pois. Vajaa minuutti ehdittiin pelata 6 vs 5, kunnes Niklas Niiranen nosti Loviisan riemukkaasti tasoihin Matias Palmin syötöstä. Varsinaisella peliajalla ei enää osumia nähty, joten mentiin jatkoajalle.

Jatkoajalla 40 sekunnin pelin jälkeen Tatu Könönen löytää Pyry Forsmanin, joka iskee Loviisalle voiton maalein 6-5.


Päävalmentaja Pekka Palomäki:

- Tänään mentiin vaikeamman kautta. Maalipaikkoja pystyimme luomaan hyvin, mutta nyt viimeistely ei sujunut. Hyvää on se, että huonommallakin pelillä otimme pisteitä, mutta pallolliseen peliin riittää petrattavaa. Treeniä vaan, sitä se vaatii, aprikoi Pekka Palomäki


Happee Steamers - Tor 5-6 JA (1-2)(2-2)(2-1)(0-1)

#21 Niilo Mantila 2+0

Kuva Loviisan Tor

Teksti Petri VauhkonenComentarios


TOR-1909-LOGO.png
bottom of page