top of page

Torin Cupin taival päättyi - kokenut HIFK voittoon

Loviisan Torin

Pyry Forsman taistelee

iesten edustusjoukkue pelasi Suomen Cupin 4. kierroksen ottelun torstaina kotihallissaan. Vastassa oli murskavoittoja 2.divarissa ottanut HIFK.


HIFK aloitti ottelun vahvasti. Jo ensimmäisellä minuutilla se siirtyi 0-1 johtoon. Torin peli oli hermostunutta eikä Suomisarjan peleissä nähtyä vahvaa avauserän liikettä nähty. HIFK:n puolusti ja iski vaarallisesti vastaan pitäen Loviisan varpaillaan. Jos paikka tuli, karvasi HIFK Torin päädystä saakka kahdella pelaajalla. Taktiikka puri ja Torin peli ei tahtonut käynnistyä. Erän viimeisellä minuutilla vieraat siirtyivät 0-2 johtoon maalinedustaistelun jälkeen.


Kapteeni Conny Lindblom avauserästä

- Kunnioitimme aivan liikaa vastustajaa avauserässä eikä kauden aiempien pelien tekeminen ei riittänyt. Etenkin HIFK:n ykkösketju oli kova, pohtii Conny Lindblom.


Toisessa erässä HIFK siirtyy 0-3 johtoon, kun Torin ketjulla pitkä vaihto alla ja vastustaja pääsee tälläämään lämärin sisään. Loviisan maalilla Olli Härkänen pitää Toria pelissä mukana. Loviisan kenttä Forsman-Lindblom-Könönen pakkeinaan Plm ja Jokinen saavat pelin vastustajan kenttäpuoliskolle, mutta maalipaikat ovat harvassa. HIFK puolustaa ja peittää vedot hyvin.


HIFK:n neljäs maali syntyy, kun pelaaja heittää lätyn toiselle laidalle, missä laituri napauttaa suoraan pompusta sisään. Torin hyökkäykset päätyvät kaukovetoihin eikä poikittaissyöttöjä päästä jakamaan. Puolen tunnin pelin jälkeen Tatu Könönen pääsi maalivahdin kanssa kasvotusten, mutta veto hieman ohi. Ajassa 35:32 Jere Jokinen rikkoo kuparisen kaukovedolla Tatu Könösen syötöstä ja peli 1-4. Minuutti edellisestä ja Pyry Forsman antaa vaparin Matias Palmille, joka laukoo ykkösellä tilanteeksi 2-4. Näissä lukemissa päätöserään.


Heti kolmannen erän alkuun Jere Jokiselta hyvä kuti, mikä maalivahdin olkapään kautta ulos. Torille siunaantuu paikkoja, mutta ei maalia. Kesken Loviisan paineen HIFK nousee ja ampuu tilanteeksi 2-5. Näissä lukemissa pelataan kunnes ottelua jäljellä enää alle viisi minuuttia. Tuolloin Loviisa ottaa aikalisän ja jatkaa peliä ilman maalivahtia.


Ajassa 56:10 Tatu Könönen ampuu Niklas Niirasen syötöstä 3-5. Minuutti kuluu ja jälleen Tatu Könönen onnistuu ja tällä kertaa rangaistuslaukauksesta ja Tor noussut maalin päähän 4-5:een. Reilu minuutti ennen loppua HIFK tekee tyhjiin 4-6 ja peli tuntuu ratkenneen, mutta Tor on toista mieltä. Ajassa 59:19 Jonas Hällfors huudattaa yleisöä Jere Jokisen syötöstä ja peli 5-6. Nämä jäivät kuitenkin ottelun päätöslukemiksi ja HIFK jatkoon Suomen Cupissa. Loviisan Torin parhaana palkittiin Matias Palm.


Kapteeni Conny Lindblom

- Saimme pelin vastustajan päätyyn ja tuntui, että meillä loppua kohti energiaakin paremmin, mutta maaleja ei vain saatu aikaiseksi ja HIFK jatkoon.

- Kausi jatkuu ylihuomenna Suomisarjan pelillä Kuopiossa, jos sarjat saavat vain jatkua, päättää Conny Lindblom.


Loviisan Tor kohtaa lauantaina vieraspelissä Vehmersalmen Vesan Kuopiossa.


Ottelukuvat Jarkko Jyrkkämäki


Tilastohin täältä

https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/227417/yhteenveto


Teksti Petri Vauhkonen


Comments


TOR-1909-LOGO.png
bottom of page