top of page

Torin historiallinen taival Suomen Cupin finaaliinSalibandyn Teho Sport Suomen Cupiin osallistui tänä kautena kaikki pääsarjojen eli salibandyliigan ja 1.divisioonan joukkueet. Yhteensä Cupiin osallistui 152 joukkuetta, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Salibandyn Suomen Cup pelataan 29. kerran. Loviisan Tor teki historiaa ja raivasi tiensä finaaliin.


Tor - ÅIF 

Divarijoukkueet tulivat mukaan Cupin 4.kierroksella. Loviisan Torin Suomen Cupin ensimmäinen peli oli samalla divarikierroksen ottelu, missä vastassa sipoolainen ÅIF. Avauserä oli tahmea ja erän ainoan osuman teki ÅIF, mutta toisessa nähtiin ryhtiliike ja erä Torille 4-0. Ottelu päättyi Torin voittoon maalein 6-2 ja taipaleen ensi askel oli otettu.


Blackbirds - Tor

Viidennen kierroksen ottelussa vastaan tuli 2.divisioonan kärkijoukkueisiin lukeutuva Blackbirds. Ottelussa ei klassikkotaistelun aineksia ollut, mutta vahvaa syksyä pelannut Tor väänsi voiton nihkeämmälläkin pelillä. Erityisesti nuorisokaartia edustavan Nicolas Malmbergin vahva peli ja kaksi osumaa siivittivät Torin lopulta voittoon. Loppulukemat olivat 2-4 loviisalaisille.


M-Team - Tor

Kuudennella kierroksen ottelu oli ns tupla-peli, missä ratkaistiin paitsi divaripisteiden kohtalo niin myös Cupissa jatkava joukkue. Kaksi ensimmäistä erää joukkueet väänsivät tasalukemissa ja ratkaiseva päätöserä alkoi lukemissa 3-3. Viimeisessä erässä Torin maalihanat aukesivat ja joukkue takoi peräti kahdeksan osumaa pitäen samalla oman pään puhtaana. Loviisaan 2 sarjapistettä ja paikka Teho Sport Suomen Cupin puolivälieriin maalein 3-11.


Tor - Rangers

Puolivälierän vastustaja oli mielenkiintoinen 2.divarin kärkijoukkue Kirkkonummi Rangers, joka oli pudottanut jatkosta mm salibandyliigassa pelaavan LASB:in. Avauserässä Rangers ampui erän ensimmäisen ja viimeisen maalin, mutta niiden välillä Tor osui kolmesti, joten toiseen erään tilanteessa 3-2. Toisessa Tor piti kirkkonummelaiset nollilla ja maalasi itse kahdesti ja viimeiseen erään lukemissa 5-2. 

Kuten M-Teamia vastaan niin nytkin kolmannessa erässä nähtiin hurja Tor. Alle seitsemässä minuutissa Loviisa iski viisi maalia ja vaikka M-Team vielä lukuja kaunistelikin, niin oli ottelu käytännössä ratkaistu. Tor eteni välieriin maalein 10-6.


NJ - Tor

Välierässä vastaan tuli NST:een pudottanut Nurmon Jymy. Kauden edellisen kohtaamisen NJ oli voittanut 5-3, joten odotettavissa oli kova ottelu. Avauserän jälkeen Tor johti 1-2 ja nurmolaisten jäähyillessä toisen erän alussa siirtyi Tor jo 1-3 johtoon. Toisen erän edetessä NJ väänsi rinnalle ja lopulta ohi. Kolmanteen tilanteessa 4-3.


Ottelun viimeisellä minuutilla Tor pelasi ilman maalivahtia. Joni Niiranen heitti ovelan lätyn maalin kulmalle, mistä konkari Peik Salminen ohjasi pallon rystyllä sisään ja pelin jatkoajalle.

- Oli kyllä yksi suurimmista maaleista mitä olen Torin paita päällä tehnyt, kuvailee tuntojaan Peik Salminen. - Ei tuollaisia harjoitella, selkärangasta ne tulevat. Joni heitti ovelan syötön maalinkulmalle, mistä pääsin lyömään sisään. Hieno tunne!


Jatkoaika eteni tasaisena, kunnes ajassa 74.46 iski Sami Aalto Andreas Hietalan syötöstä maalin . Loviisalaisleirissä riemu repesi ja Tor eteni TEHO Sport Suomen Cupin finaaliin maalein 4-5. 

- Mahtava fiilis, Koko joukkue pelasi todella hyvän pelin! On erittäin hyvä, että tärkeässä pelissä pelattiin täysi 20 min jatkoerä, eikä 5 tai 10 min jatkoaikaa. Urheilulliselle ratkaisulle oli täten paremmat mahdollisuudet, sillä rankkarit ovat aina enemmän tai vähemmän arpapeliä, Peik Salminen summaa. 


Edellisen kerran on divarijoukkue selvinnyt finaaliin kaudella 2002-2003, jolloin liigajoukkue Josba jyräsi NST:n maalein 19-4.Tuolloin salibandylegenda Janne Tähkä taituroi Josban riveissä, nyt Jannen poika Kasper Tähkä pääsee aistimaan finaalitunnelmia Torin paidassa. Ennakkosuosikin viitta ja paineet ovat vahvasti vastustaja Classicilla, joka on hallitseva Suomen mestari ja pelannut 2010-luvulla Suomen Cupin finaalissa peräti viidesti. 


Yksi joukkueen omista kasvateista ja runkopelaajista Conny Lindblom odottaa tulevaa finaalia innokkaana.

- Joukkueessa on todella hyvä ilmapiiri, Jokainen pelaaja tuntee olevansa tärkeä ja tarpeellinen osa joukkuetta riippumatta siitä, miten peliaikaa tulee, Conny kertoo ja jatkaa -Koko joukkue odottaa peliä hyvillä mielin ja kaikki ennakkopaineet on Classicilla. Pelinä tämä on niitä "once in a lifetime"-juttuja joista jää ikuisia muistoja, toteaa Conny lopuksi.


Teksti Petri Vauhkonen
Faktat TEHO Sport Suomen Cup 2017-18

- 29.kerta, pelattu1988-89 alkaen

- 152 joukkuetta

- Divarijoukkue finaalissa viimeksi 2002-03

Comments


TOR-1909-LOGO.png
bottom of page