top of page

P22 - HUIKEAA VENYMISTÄ!

Loviisan Agricolahallissa nähtiin keskiviikkoiltana yksi kaikkien aikojen venymisistä, kun Torin P22 joukkue kohtasi 1-divisioonan ottelussa sarjakolmosen SB Vantaan.

Tor lähti peliin tasan kahdella kentällä, sillä lukuisia joukkueen avainpelaajia ei kokoonpanossa ollut mukana. Tor ei antanut tämän häiritä vaan yltyi huikeaan taisteluun ruumiillistumanaan P15 joukkueessa pelaava ja nyt P22 1-divisioonassa debytoinut 08-syntynyt Nils Astikainen.

Loviisa aloitti vahvasti ja ajassa 4:25 ampui Leon Koivuneva Samuli Holmin syötöstä 1-0. Kaksikko olikin vaarallinen ja hyvässä vireessä läpi ottelun. Vantaa tasoitti ja meni ohi, mutta vain 38 sekuntia vieraiden johtomaalin jälkeen iski Veikka Yrjölä tasoituksen Koivunevan syötöstä. Avauserä oli tarkkaa peliä eikä torjuntoja juuri nähty. Erätauolle lukemissa 2-2.

#30 Nils Astikainen (synt -08) taisteli hienosti P22 pelissä

Toisessa tilanteita nähtiin enemmänkin, mutta sen sijaan ei maaleja, vaikka Tor pääsi kerran yrittämään ylivoimallakin. Kolmanteen erään SB Vantaa tuli heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen ryminällä, mutta Tor kesti. Peli aaltoili ja lopulta se oli Torin Pauli Backman, joka siirsi Loviisan 3-2 johtoon. Syötön antoi Anssi Kallio, joka oli kolmanteen erään hypännyt askiin mukaan.

SB Vantaa tasoitti pelin ajassa 52:37 ja taululla 3-3. Loviisa pääsi yrittämään ylivoimalla, mutta tuloksetta. Reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä SB Vantaa sai paikan ratkaista ottelu, kun Loviisalle kaksiminuuttinen. Tor kuitenkin kesti ja mentiin jatkoajalle, minkä ensimmäiset 53 sekuntia Tor jatkoi vajaalla, mutta maali pysyi puhtaana koko jatkoajan. Voittaja ratkaistiin rangaistuslaukauskilpailussa.

Rankkareissa viiden laukojan jälkeen peli edelleen tasan, kun molemmat joukkueet onnistuivat kahdesti. Torin onnistujina Jaakko Liimatainen ja Anssi Kallio. Edettiin aina seitsemänteen pariin asti, jolloin Torin Jaakko Liimatainen onnistui ja Vantaa ei ja näin kaksi pinnaa Loviisaan.

Molemmat maalivahdit onnistuivat komeasti, Santeri Soini pelissä ja Elias Peltonen rankkareissa. Huikea venyminen ja taistelu Loviisan Torilta!