top of page

P22 - KAUDEN PÄÄTÖSPELI

TOR/PSS pelasi runkosarjan viimeisen ottelun SM-sarjassa Hawksin vieraana Helsingissä. Pistekin riittäisi välttämään putoamisen 1-divisioonaan, mikäli M-Team ei saisi pisteitä Steelers/Pirkat pelistään.

Avauserässä viiden minuutin kohdalla TOR/PSS joutui kahden pelaajan alivoimalle. Hawks käytti paikkansa maalaten kahdesti ja itä-uusmaalaiset kahden maalin takaa-ajoasemaan. Ajassa 12:20 Eetu Heikkilä kavensi Kaapo Markkasen syötöstä ja aika lailla kaksi minuuttia tästä ja peli tasan, kun Alex Laiti sivalsi Niko Oravan syötöstä 2-2. TOR/PSS on aktiivinen ja painetta piisaa, vaan ennen erätaukoa se on Hawks joka onnistuu ja toiseen lukemissa 3-2.

Toinen erä oli vauhdikasta, mutta samaan aikaan tarkkaa pelaamista. TOR/PSS:llä hyvä ilme ja avauserän tapaan painetta Hawks päädyssä riitti, vaan Hawksin puolustus oli aktiivinen blokaten ja peittäen parhaat tontit. Erässä nähtiin vain yksi osuma ja sen teki kotijoukkue. Kolmanteen erään TOR/PSS:lle jäi kurottavaa kahden maalin verran tilanteessa 4-2.

Heti kolmannen alkuun ajassa 40:34 Samuli Holm nostaa TOR/PSS:n maalin päähän Eemeli Teppanan syötöstä. Maalin jälkeinen vaihto ja Hawks kuittasi siirtyen uudelleen kahden maalin päähän, kun taululla 5-3. TOR/PSS ei kuitenkaan luovuttanut. Pelikello näytti 46:26, kun Alex Laiti iski toistamiseen ja peli 5-4. Syöttöpinna Otto Suorsalle. Vain alle minuutti edellisestä ja Niko Orava nostaa Anssi Kallion syötöstä TOR/PSS:n tasoihin 5-5.

Kolmas erä jatkui vauhdikkaana. Paikkoja riitti molemmilla kenttäpuoliskoilla, mutta maalivahdit venyivät parhaimpiinsa eikä varsinaisella peliajalla enempää maaleja nähty. Jatkoaika oli TOR/PSS:n otteessa, mutta ajassa 62:55 Hawks käytti paikkansa ja vei lisäpisteen.

Samaan aikaan M-Team pelasi oman runkosarjan päätöspelinsä kotonaan. M-Team voitti Steelers/Pirkat ja näin TOR/PSS aloittaa kauden 2024-2025 1-divisioonasta.

TOR/PSS pelasi komean pienten marginaalien kauden. Joukkue väänsi tasaisesti Suomen P22 ikäluokan suurseuroja vastaan ja voitti tai otti pisteitä käytännössä kaikilta kohtaamiltaan joukkueilta. Jotain TOR/PSS kaudesta kertoo se, että peräti 10 ottelua 24:stä meni jatkoajalle.