top of page

P22 - KOVA NOUSU PALKITTIIN!

Isänpäivänä Tor P22 kohtasi 1-divisioonan syyskauden päätöspelissä SB Welhot Kuopiossa. Panos oli selvä: voitolla SM-karsintoihin, tasuri tai tappio ei riitä mikäli Josba voittaa oman pelinsä.

Pelin alku oli tahmea ja kenties vielä hankalampi kuin lauantain Josba pelissä. Welhot siirtyi johtoon jo 19 sekunnin jälkeen ja vaikka Okko Kemppainen tasoitti nopeasti, iski Welhot alle kahteen minuuttiin taululle 3-1. Kuopiolaiset siirtyivät ylivoimalla jo 4-1 johtoon. Avauserän päätteeksi Torin ylivoima oli jälleen tehokas ja Juuso Suotula kavensi lukemiksi 4-2 Anssi Kallion syötöstä.

Valmentaja Jyri Vaarimo

Valmentaja Jyri Vaarimo:

- Alkuun oltiin tosi hitaita reagoimaan omaan karvaukseen.

- Vastustaja käänsi hyvin peliä nopeilla hyökkäyksillä ja meillä välit venyivät. Hankala eka erä, aprikoi Vaarimo.

Toisessa Welhoilta kylmää vettä niskaan, kun kuopiolaiset menivät uudelleen kolmen maalin karkuun lukemissa 5-2. Tor ei katkennut vaan vastasi kahdella osumalla. Vain neljä sekuntia Welhojen maalista ja Lassi Kronberg teki Okko Kemppaisen syötöstä 5-3. Tor pääsi ylivoimalle ja jälleen kaksikko Kallio-Suotula asialla, mutta tällä kertaa Anssi teki ja Juuso tarjoili ja peli 5-4. Ajassa 32:21 Tor alivoimalle, mutta joukkue kesti. Juuri kun Tor oli tulossa täysilukuiseksi, otti Welhot kakkosen ja Tor ylivoimalle.

Ylivoima oli jälleen timanttia ja Anssi Kallio tykitti Eemeli Teppanan syötöstä pelin tasoihin 5-5. Loviisan peli vyöryi ja minuutti edellisestä ja Leon Koivuneva iskee Torin ensi kerran pelissä johtoon Eemeli Teppanan syötöstä ja peli 5-6. Vahva esitys ja hyvä tasonnosto Torilta toisessa erässä.

Jyri Vaarimo:

- Tokaan päästiin jo paremmin sisään. Pallonhallinta meillä ja tiiviimpi puolustus. Omatkin nopeat lähdöt paranivat.

Josba johti omassa pelissään vastustajaa jo 1-9, joten Torille kelpasi vain voitto. Päätöserän alkuun Welhot kuitenkin tasoittivat pelin, kun kolmatta oli pelattu reilu kaksi minuuttia ja taululla 6-6. Juuso Suotula sivalsi heti seuraavassa vaihdossa Torin uudelleen johtoon Alex Laitin tarjoilusta ja peli 6-7. Vajaa kaksi minuuttia edellisestä ja Juuso iskee toistamiseen Niko Oravan syötöstä ja peli 6-8.

Tor saa jäähyn ajassa 46:58 ja samassa ajassa Welhot hakee aikalisällä puhtia peliin, mutta tuloksetta. Tor sen sijaan iskee vielä kolmesti, kun Alex Laiti, Lassi Kronberg ja Niko Orava onnistuvat. Syöttöpinnat Okko Kemppaiselle ja kahdesti Anssi Kalliolle.

- Kolmannessa aika kypsää peliä, vaikka vastustaja tuli kerran tasoihin. Ei kuitenkaan mitään suurta kiriä saanut aikaiseksi.

- Pojilta iso tason nosto ekan erän jälkeen, siitä olemme valmennuksessa ylpeitä, päättää tyytyväinen valmentaja Jyri Vaarimo.

Kuuden ottelun voittoputken ja sarjakärkien kaatamisen palkintona Tor P22 selvittää tiensä SM-karsintoihin!