top of page

P22 - KOVA TAISTELU - NIUKKA TAPPIO

Tor P22 joukkue pelasi kaksiosaisen SM-karsinnan ensimmäisen ottelunsa kotiluolassa M-Team P22 joukkuetta vastaan. Pelistä muodostui upea tunnelmainen trilleri mahtavien Torin fanien kannustaessa omiaan.

Helsinkiläinen M-Team oli kauden aikana voittanut kaikki ottelunsa eikä ollut kertaakaan ollut edes tappioasemassa, vaan nyt oli. Peliä ehti kulua kuusi sekuntia, kun Anssi Kallio sivalsi yläkulmaan Niko Oravan tarjoilusta ja peli 1-0. M-Team tasoitti ajassa 7:27, mutta vartin jälkeen Tor uudelleen johtoon, kun Alex Laiti tekee Juuso Suotulan syötöstä 2-1. M-Team kuitenkin tasoittaa ylivoimalla ja erätauolle 2-2. M-Teamilta vahva erä, vaikka lukemat tasan olivatkin.

Valmentaja Jyri Vaarimo:

- Ensimmäisessä erässä oltiin taas hieman pelokkaita, liekö ottelun panoksella jotain tekemistä, mutta pelirohkeus puuttui ja pallosta haluttiin nopeasti eroon, aprikoi Vaarimo.

- Onneksi pysyttiin kuitenkin mukana.

Toisessa peli jatkui tasaisena, joskin Torin ote parani mitä pidemmälle peli eteni. Vieraat menivät 2-3 johtoon, mutta Tor kuittasi, kun Leon Koivuneva pääsi syötönkatkoon, löysi laituriparinsa Samuli Holmin, joka laittoi pelin tasoihin 3-3. Selkeä tasonnosto Torilta.

#17 Niko Orava pelasi pakkina saaden kaksi syöttöpistettä.

Jyri Vaarimo:

- Tokaan sitten selkeä ryhtiliike. Painotimme, että peli pitää viedä rohkeasti ylös ja tuet saatava syvemmälle. Sitä kautta hyökkäyspään pallollinen peli parani ja vastaiskut omiin väheni.

Päätöserässä M-Team siirtyi 3-4 johtoon ja Tor haki tasoitusta ja vaikka maalikehikot kilahtelivat useammankin kerran, ei maalia nähty. Ajassa 56:24 Tor otti aikalisän jatkaen tasoituksen hakemista ilman maalivahtia. Lopulta maalin edustalta Jim Lill-Smeds saa pallon maaliviivan yli ja Tor tasoittaa lukemiksi 4-4. Syöttöpinna Niko Oravalle. Lopulta vain kolme sekuntia ennen loppua M-Teamin viimeinen veto löytää tiensä Torin verkkoon ja kaksi pistettä Helsinkiin.

Torin maalilla Elias Peltonen pelasi loistavan ottelun

- Kolmannessa erässä oli paikkoja ratkoa ottelu, mutta ei saatu sisään. Lopussa pallo pomppi paremmin vastustajalle ja se oli siinä.

Maalin peli ja lopputulosta täytyy kunnioittaa. Sunnuntaina isketään sitten vähän kovemmin, päättää Jyri Vaarimo

Toinen osaottelu pelataan siis sunnuntaina M-Teamin kotihallissa Ruskeasuolla. Siellä jälleen voittajalle jaossa kaksi pistettä. Jos pisteet 60 minuutin jälkeen tasan, pelataan 1x20 minuutin jatko-ottelu ilman kultaista maalia eli vaikka maali syntyisi, jatkuisi peli täyden erän. Jos tilanne edelleen tasan, seuraa rangaistuslaukauskilpailu. Sunnuntain ottelu alkaa klo 18:30

TOR-M-Team 4-5 (2-2)(1-1)(1-2)

Torjunnat 27-17 (9-7)(10-7)(8-3)