top of page

P22 - KATSAUS UPEAAN KAUTEEN 2022-2023

Loviisan Tor oli pelannut nuorten 1-divisioonassa viimeiset kolme kautta sijoittuen runkosarjassa sijoille 7-9. Tällä kaudella joukkue teki läpimurron raivaten tiensä SM-sarjaan.


Kausi 2022-2023 alkoi voitolla Blackbirdsista, mutta tätä seurasi tappiot sarjan ennakkosuosikille SaiPalle sekä SB Vantaalle. Syys- lokakuun pelien jälkeen joukkueella oli viisi voittoa ja kolme tappiota, kun SaiPan ja SB Vantaan lisäksi Josba oli vienyt pisteet Torilta.


Kauden käännekohta

Kauden yksi käännekohta koettiin 2.11, kun Tor kohtasi SB Vantaan toistamiseen Agricolahallissa. Lähtökohdat olivat haastavat, sillä Edustuksen pelin takia iso osa runkopelaajista puuttui. Tor kuitenkin taisteli, venyi jatkoajalle ja loppujen lopuksi maalit tasan 3-3 ja voittaja ratkaistiin voittolaukauskilpailulla. Sen Tor vei ja 2 pistettä kotiin.


Voitto avasi mahdollisuuden päästä tasonmittauksiin, joissa karsitaan paikasta SM-sarjassa. Pääsy tasonmittauksiin vaati vielä kovaa tekemistä viimeisestä kolmesta pelistä, sillä vastassa olivat mm kivenkovat SaiPa ja Josba. Tor kuitenkin kasvoi silloin kun sitä tarvittiin ja voitti loput kolme ottelua kolaten niistä täydet pinnat ja selvisi tasaisen sarjan lohkovoittajana tasonmittaukseen, missä Tor kohtasi toisen lohkovoittajan eli M-Teamin. M-Team oli vahvempi voittaen kahdesti ja eteni suoraan SM-sarjaan.


SM-karsinta

Tor kohtasi seuraavassa vaiheessa Steelersin, joka oli pelannut alkukauden SM-sarjassa. Ensimmäisessä ottelussa Torilla oli jälleen kokoonpanon kanssa ongelmia, kun samaan aikaan Edustuksella peli. Steelers voitti kotonaan selkein numeroin 8-1. Toisessa osaottelussa kotiluolassa Tor oli avauserän jälkeen tappiolla 2-4, mutta nousi upean fanikatsomon kannustaessa lopulta 6-5 voittoon, joten SM-sarjapaikka ratkaistaisiin 20 minuutin jatko-ottelulla.


Jatko-ottelussa Tor johti jo 2-0, mutta ajassa 18:30 Steelers tasoitti ilman maalivahtia lukemiksi 2-2 ja voittolaukauskilpailu häämötti. Torin kapteeni Anssi Kallio oli toista mieltä ja sivalsi Alex Laitin syötöstä voittomaalin ajassa 18:37. Tor nousi kevääksi SM-sarjaan.

Kapteeni Anssi Kallio on juuri ampunut Steelersia vastaan SM-karsinnan jatko-ottelun voittomaaliksi jääneen kolmannen maalin ajassa 18:37. Vasemmalla syöttäjä Alex Laiti ja taustalla Niko Orava. Kuva Benny Liljendahl

SM-sarja

SM-sarjan alemman jatkosarjan Tor aloitti vahvasti ottaen tärkeitä voittoja. Tätä seurasi neljän tappion putki, joista jokainen tiukka ns maalin peli. Lopulta Tor päätyi kahdeksan joukkueen sarjassa kuudenneksi välttäen suoran putoamisen takaisin 1-divisioonaan. Sen sijaan Tor karsi paikastaan SM-sarjassa SB Vantaata vastaan. SB Vantaa antoi avausottelussa kelpo vastuksen, mutta viimeisen vartin aikana Tor nousi voittoon. Toisessa osaottelussa ratkaisun makua oli jo aiemmin ja lopulta Tor voitti lukemin 4-8 ja aloittaa kauden 2023-2024 SM-sarjassa.


Arto Mallenius, yksi P22 joukkueen valmentajista

Valmentaja Arto Mallenius on kauteen tyytyväinen:

- Toista kautta tehty yhteistyö porvoolaisen PSS:n kanssa on ollut tärkeä pelaajia ja joukkueita eteenpäin vienyt voimavara. Yhteistyö on toiminut hyvin ja alustavasti on jatkosta jo puhuttukin.

Kauden tärkeistä hetkistä Mallenius nostaa esiin marraskuun alun.

- Kun toisessa kohtaamisessa voitettiin SB Vantaa voittolaukauskilpailulla, aukesi sauma tasonmittauksiin. Siihen kohtaan onnistuttiin kairaamaan tärkeitä voittoja.

- Pitkä kausi ja useimmat pelaajat ovat pelanneet kahta sarjaa, niin siihen nähden todella hieno suoritus koko joukkueelta ja jokaiselta siihen kuuluvalta, Mallenius kiittää.
Joukkueen kapteeni Anssi Kallio kehuu myös vuolaasti joukkuetta:

- Todella iso hatunnosto ja kiitos valmennukselle, pelaajille ja koko tiimille! Olemme jaksaneet vetää kahta ja jotkut jopa kolmeakin sarjaa kovalla tasolla.

- Ylipäätään SM-sarjan pelit ovat olleet joukkueelle ja etenkin pelaajille ainutlaatuinen mahdollisuus päästä pelaamaan ikäryhmämme parhaita vastaan.

Kauden kohokohtaa ei Anssin tarvitse kauaa miettiä.

- Itselleni mielenpainuvin elämys oli SM-karsinta ottelu Steelersia vastaan kotiluolassa. Oli rumpuryhmää ja faneja halli täynnä. Oli upeaa nähdä, että junnupelitkin kiinnostavat, kertoo kapteeni Kallio.


Anssi Kallio ei tuo itseään esille, vaan korostaa joukkueen yhtenäisyyttä. Usein kuitenkin juuri Anssi on ollut se vastuunkantaja. Kuten tuossa Steelers pelissäkin.

💛💙

Kauden pelit Tulospalvelussa

SM-karsintojen tulokset vs Steelers ja SB Vantaa

Ottelutallenteet

Sarjojen pistepörssit

P22 1-divisioona, lohko A Pistepörssin voittaja Anssi Kallio

💛💙

TOR P22 Joukkue

Maalivahdit

1 Peltonen Elias

73 Soini Santeri


Pelaajat

2 Yrjölä Ville

3 Holm Samuli

6 Karppinen Eetu

7 Laiti Alex

9 Lill-smeds jim

11 Häggqvist Johannes

12 Suotula Juuso

17 Orava Niko

18 Kronberg Lassi

22 Kallio Anssi "C"

23 Surakka Eemil

27 Yrjölä Veikka

29 Teppana Eemeli

30 Astikainen Nils

43 Nuutinen Elias

46 Kemppainen Okko

50 Koivuneva Leon

63 Auvinen Vili

76 Hassinen Luukas

86 Backman Pauli

86 Carlsson Martin

97 Liimatainen Jaakko

99 Heikkilä Eetu

Valmentajat

Mallenius Arto

Vaarimo Jyri

Vaniala Erkko

Holm Veeti


Joukkueenjohtaja

Yrjölä Vesa


Huoltaja

Liimatainen Tuomas


Live stream & koosteet

Kronberg Kim

----------------------------

TOR ja PSS organisaatiot

Sponsorit

Fanit ❤️

💛TILLSAMMANSÄRVISTARKA💙

Comments


TOR-1909-LOGO.png
bottom of page