top of page

P22 SM-SARJAAN 2023-2024!

P22 joukkue pelasi SM-karsintojen toisen osaottelun SB Vantaan vieraana. Ensimmäisen kohtaamisen voittoon tarvittavat osumat syntyivät viimeisen vartin aikana ja voitto tuolloin Torille maalein 8-5.

Tor avasi vahvasti, kun pakin paikalla pelannut Niko Orava sai nousta oman maalin edustalta vapaasti aina maalintekopaikalle, mistä Niko ampuukin 0-1. SB Vantaa kuitenkin tasoitti minuutin kuluttua. Kotijoukkue otti kaksi minuuttisen ja Tor käyttää ylivoiman tehokkaasti, kun Juuso Suotula ampuu kiukkuisen kudin pari metriä keskiviivan alapuolelta Vantaan verkkoon ja peli 1-2. Syötön tarjoili Alex Laiti.

Torille vuorostaan kakkonen ja Vantaa ylivoimalle. Tor pelaa kuitenkin vahvan alivoiman, kun Juuso Suotula lähtee vastustajan maalin takaa kiertämään vedolle, jolloin pakki rikkoo rangaistuslaukauksen arvoisesti. Joukkueen kapteeni Anssi Kallio veivaa lukemiksi 1-3. Ajassa 15:02 Eemeli Teppana syötönkatkoon ja lähtee nousuun mukanaan Samuli Holm. Teppana antaa Holmille, joka siirtää Torin 1-4 johtoon. Näissä lukemissa erätauolle.

Toiseen erään SB Vantaa nosti karvausta ja painetta, mikä tuottikin tulosta. Ensin vantaalaiset pääsivät ylivoimalle, minkä Tor kesti. Toinen erä eteni tasaisena. Torilla paikka tehdä viides maali, kun Vili Auvinen ampui komean vedon ylärimaan. Hetki tästä niin SB Vantaa kavensi tilanteeksi 2-4 ajassa 36:36. Näissä lukemissa kolmanteen erään ja kaikki vielä auki.

#12 Juuso Suotula 3+0

Kolmannen avausvaihtoon Juuso Suotula iskee taululle 2-5, mutta vajaa minuutti tästä ja Torin pelaajalle suihkukomennus keskialueen törmäyksestä. Tor pelaa vahvaa alivoimaa, mutta lopulta SB Vantaa onnistuu ja kaventaa 3-5. Vantaa hakee vimmatusti lisämaaleja, mutta Torin pelaajien blokkipeli ja maalivahti Elias Peltosen torjunnat ovat rautaa. Ajassa 51:48 Torilla vapaalyönti omasta kulmasta. Eetu Heikkilä löytää Pauli Backmanin, joka virittää muutamalla askeleella ja sivaltaa pallon sisään ja Tor taas kolmen maalin karussa 3-6.

Vantaa hakee kavennusta ilman maalivahtia, jolloin Juuso Suotulalta todella ärhäkkää karvia ja paineistusta pakeille ja saakin pallon ja tekee 3-7. Viimeisellä minuutilla SB Vantaalle lohtua kavennuksesta, mutta Torin Alex Laiti kuittaa välittömästi iskien loppulukemat 4-8 vanhanaikaisella tyhjiin.

Näin Loviisan Tor voittaa toisenkin osaottelun ja pelaa kaudella 2023-2024 SM-sarjassa! 👏🥳

Valmentaja Arto Mallenius:

- Ajatus oli pelata kauden paras peli vielä viimeiseksi, kertoo Mallenius ja jatkaa

- En tiedä oliko paras, mutta yks parhaimmista. Joukkue näytti sydäntä ja hienoa taistelutahtoa kentällä ihan jokainen. Koko joukkue onnistui hyvin ja EP maalilla oli totutun varma tänään.

- Mielestäni numerot kertoo ottelun kuvasta kyllä kaiken ja oltiin ehkä juuri tuon neljä maalia tänään kaveria edellä eikä voittajasta ollut missään vaiheessa epäilystä.

- Hieno lopetus kaudelle joukkueelta!, summaa Mallenius upean kauden.