top of page

TRILLERI DIVARIKARSINNASSA!

Loviisan Torin Edustus matkusti Kuopioon Pohjois-Savon Welhojen vieraaksi Divarikarsinnan 1.vaiheen toiseen otteluun. Ensimmäisen Tor voitti maalein 6-5, joten tiukkaa vääntöä oli tiedossa. Voitolla Tor jatkaisi eteenpäin karsinnassa, tappiolla pelattaisiin vielä sunnuntaina ratkaiseva kolmas peli Loviisassa.

Toisinaan pelimatkoilla bussimatka näkyy käynnistysvaikeuksina, mutta nyt avauserään tuli virke Tor. Joukkue onnistui rakentamaan useammankin kelpo tontin siirtyä johtoon, mutta kuparinen ei rikkoontunut. Myös kotijoukkueella oli paikkansa, vaikka Torin pelaajat hyvin blokkasivatkin.

Peliä oli pelattu reilu vartti, kun kakkoskenttä hyökkääjinään Suotula-Taskinen-Carlsson ja pakkeina Lindblom-Kelloniitty pyörittivät hyökkäystä Welhojen kenttäpuoliskolla. Lopulta mainio liike tuotti tulosta ja kotijoukkueen aski alkoi hajoilla. Lindblom löysi keskeltä Carlssonin, joka sivalsi kääntölaukauksen alakulmaan ja Tor johtoon 0-1. Carlsson pääsi pari minuuttia myöhemmin läpi, mutta PSW vahti torjui jalallaan. Erätauolle lukemissa 0-1.

Toisessa erässä Jarkko Aallonen nousee vahvasti oikeaa laitaa, jolloin häntä rikotaan jäähyn arvoisesti. Torin pakkopeli pyörii hyvin, mutta PSW saa purettua, mutta uudelleen noustessa conny Lindblom päättääkin yllättäen ampua, kaukoveto sisään ja Tor johtaa 0-2. Syöttöpinna Niklas Niiraselle.

Ajassa 28:55 Jim Lill-Smeds kiskaisee 0-3 Andy Hietalan syötöstä. Seuranneen aloituksen voittaa PSW, mutta Miko Vaarimo karvaa pallon Torille, siirtää Kalliolle joka edelleen Oravalle ja Niko painaa lukemiksi 0-4 vain sekunteja edellisestä osumasta.

PSW ottaa aikalisän, mikä tuottaakin tulosta ja parin minuutin kuluttua se kaventaa 1-4. Kotijoukkue saa buustia ja Tor joutuu alivoimalle. PSW hyödyntää momentuminsa ja kaventaa edelleen lukemiksi 2-4. PSW nostaa karvausta, jolloin Niiranen kääntää pelin nopeasti avaamalla pystyyn oikeaan laitaan Kalliolle, joka jatkaa maalin eteen Vaarimolle ja Miko tekee lukemiksi 2-5. Näissä lukemissa päätöserään.

Kolmannessa Welhot laittaa ns all-in, karvaa vahvasti ja hakee kavennusta riskillä. Riski tuottaa tulosta ja maali maalilta Welhot kaventavat ja lopulta tasoittavat pelin, vaikka Torillakin oli paikkansa iskeä osumia. Kun peliä jäljellä pari minuuttia, pääsee Tor kahdestikin loistopaikkaan, mutta ei maalia ja näin Kuopiossa lähdettiin 20 minuutin jatkoajalle.

Kumpikin joukkue tiivisti jatkoajalle peluutustaan. Peli oli tarkkaa, mutta ajoittain kummallakin joukkueella oli paikkansa lyödä ratkaisu. Jatkoaikaa oli pelattu jo 12 minuuttia, kun kapteeni Niklas Niiranen lähtee röyhkeään nousuun keskeltä ja pääsee maalipaikalle, jolloin vastustaja rikkoo rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rankkaria asettuu vetämään Kuopiossakin pelannut Olli Taskinen, joka iskee eleettömästi pallon sisään! Torin Fanit ulvovat, Tor voittaa ja etenee Divarikarsinnan toiseen vaiheeseen.

Vastuuvalmentaja Pekka Palomäki:

- Kova taistelu ja köysissäkin oltiin, pohtii Palomäki.

- Kaikki kunnia hyvälle vastustajalle.

- Terävyys maalipaikoissa puuttui ja peli olisi kyllä pitänyt naulata jo aiemmin, näkee Palomäki.

- Hyvä taistelu ja kylmäpäinen loppu, summaa Palomäki.

Loviisan Tor Edustus on Joukkue 💛💙

Torin vahvuus oli tänäänkin kenttien tasaisuus ja koko joukkue kantoi vastuunsa. Tolppien välissä Riku Ahtiainen teki kovan päivätyön. Yhtä lailla vastustaja PSW:ltä hieno esitys ja upea taistelu. Myös Welhojen SalibandyTV-lähetys selostajineen ja kommentaattoreineen teki ottelunkatsomisesta kotikatsomoissa entistä viihdyttävämmän.

Erityinen ja iso kiitos myös bussilastilliselle Torin Faneja, jotka olivat matkanneet Kuopioon kannustamaan omiansa jatkoon.❤️