top of page

kolmen maalin takaa voittoon

Tor Edustus kohtasi kotiluolassaan Suomisarjan ottelussa KrP Akatemian Nokialta. Edellisen kohtaamisen Nokialla Tor vei maalein 4-5.

Ennen ottelua hallissa pidettiin tunteikas muistohetki suurelle urheilupersoonalle Patrick Häggmanille, joka nukkui pois 9.12.2023.

Avauserä oli vieraiden. Torin kone ei vaan käynnistynyt ja KrP:llä oli tilaa touhuta. Alle seitsemässä minuutissa Tor tappiolla 0-2 ja lopulta erä KrP:lle maalein 1-3. Loviisan osuman tykitti Jere Jokinen ylivoimalla Jonas Hällforsin syötöstä.

Toiseen erään Tor haki ryhtiä vaan alku oli pahin mahdollinen, kun jo 24 sekunnin jälkeen taululla 1-4. Loviisan ilme on kuitenkin aivan eri luokkaa kuin avauserässä ja ajassa 22:32 Eetu Heino ampuu Joni Niirasen syötöstä 2-4 ja alle minuutti edellisestä, niin Tor syöttelee kauniin maalin, minkä lopulta iskee maalille noussut Conny Lindblom. Syöttöpinna kovasti raataneelle Anssi Kalliolle. Ajassa 33:20 kädellä pelaamis-rangaistuksestaan sisuuntunut Niklas Niiranen iskee pelin 4-4 tasoihin penkiltä päästyään. Syöttöpiste Joni Kelloniitty. Loviisan ote on vahva ja peli soljuu. Tiuku veivaa 34:55, kun pallo kulkee joka pelaajan kautta ja lopulta Leon Koivuneva ampuu Loviisan ensi kertaa johtoon 5-4 Samuli Holmin syötöstä. Toinen erä Torin dominointia.

Päätöserässä Loviisa paukuttaa parin minuutin välein kolme osumaa. Jere Jokinen tekee ensin ylivoimalla 6-4 (Joni Niiranen) ja tovin kuluttua Jere täydentää hattutemppunsa Conny Lindblomin syötöstä ja seinällä 7-4. Loviisan kahdeksannen maalin ampuu Eemeli Teppana Leon Koivunevan syötöstä ja peli 8-4.

#90 Conny Lindblom - Tor paras pelaaja 2+1

KrP Akatemia kuitenkin kuittaa nopeasti 8-5 ja kun alle minuutissa syntyy toinen kavennus, ottaa Tor aikalisän tilanteessa 8-6. Vieraiden momentum saadaan hyydytettyä ja kiri jäi siihen. Ottelun loppulukemat 9-6 tekee Conny Lindblom tyhjään maaliin.

Vastuuvalmentaja Pekka Palomäki

- Puolustaminen ensimmäisessä oli huonointa hetkeen, siinä oltiin pahasti telineissä, pohtii Pekka Palomäki

- Toisessa onnistuttiin heittämään itsemme pelille ja se oli meiltä parempaa. Selkeä tasonnosto joukkueelta ja useita onnistujia kahteen viimeiseen erään, toteaa Palomäki

Loviisan Tor edustus jää nyt Joulutauolle. Heti loppiaisena 6.1. pelit kuitenkin jatkuvat, kun kotiluolaan saapuu Classic United.